De toekomst van de zonnepanelen: Unieke en aanpasbare oplossingen

In de huidige milieubewuste wereld staat het vinden van slimme oplossingen om de hulpbronnen van de planeet te redden hoog op de agenda. Schade aan ons milieu is een nijpend probleem en steeds meer mensen brengen veranderingen aan om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Lees meer over Zonnepanelen: up-to-date info & prijzen 2020

zonnenpanelen toekomst

In het licht van de toenemende ernst van de klimaatverandering, en gemotiveerd door de onzekerheid van de toekomst, worden er wereldwijd positieve stappen gezet. Zo staat in veel landen het verbod op vermijdbaar plastic afval (dus het verbod op plastic rietjes en andere wegwerpplastics) op stapel, terwijl het verbod in het Verenigd Koninkrijk al volgend jaar zal worden ingevoerd.

Bovendien hebben wetenschappers een revolutie teweeggebracht in de energie-industrie door de ontwikkeling van de zonnetechnologie. Zonnepanelen zijn nu flexibel, licht van gewicht en kunnen op maat worden gebouwd om op elk oppervlak te passen - ongeacht de grootte of de vorm. Uiteindelijk betekent dit dat meer mensen kunnen profiteren van zonnetechnologie, waardoor de toekomst van duurzame energie er veelbelovend uitziet.

Hier volgt een overzicht van hoe deze nieuwe en verbeterde zonnepanelen er precies uitzien, wat hun baanbrekende eigenschappen zijn en hoe ze een mooiere toekomst beloven.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepaneeltechnologie is geniaal, maar toch zo eenvoudig. Kortom, de fotovoltaïsche cellen (PV-cellen) in zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit. De voordelen van het laten installeren van zonnepanelen op uw huis of woning zijn talrijk:

  • Zonne-energie is een van de beste bronnen van hernieuwbare energie. Hoe meer hernieuwbare energie we gebruiken, hoe minder we onze planeet beschadigen. Omdat zonnepanelen gebruik maken van hernieuwbare energie, wordt de elektriciteitsrekening aanzienlijk verlaagd. Dit betekent dat woningen en bedrijven daadwerkelijk geld kunnen besparen en de planeet kunnen redden.
  • Als de zonnepanelen eenmaal zijn geïnstalleerd, kosten ze weinig om te onderhouden - ze hoeven alleen maar elk kwartaal/bi-jaar te worden gereinigd.
  • Er zijn echter enkele nadelen van zonnetechnologie: om effectief te zijn, moeten zonnepanelen in overvloed worden blootgesteld aan zonlicht en worden ze daarom niet altijd als noodzakelijk beschouwd in koelere klimaten. Natuurlijk kunnen zonnepanelen zelfs op bewolkte en regenachtige dagen kleine hoeveelheden zonlicht opvangen en zijn ze nog steeds effectief in het verminderen van afval en het behoud van de hulpbronnen van de planeet, maar ze presteren niet tot het uiterste. Als je echter in een overwegend zonnig klimaat leeft (bijvoorbeeld in Australië), kun je er zeker van zijn dat zonnepanelen zeer gunstig zijn.

Een ander nadeel van zonnepanelen is dat ze duur zijn om te installeren en niet voor iedereen beschikbaar zijn vanwege hun grote en stijve structuur. Dit is echter niet langer het geval. Nieuwe en verbeterde zonnepanelen zijn licht van gewicht, flexibel, veelzijdig en kunnen op alle soorten oppervlakken worden geïnstalleerd.

De toekomst van zonnepanelen: wat zijn "multi-vormige zonnepanelen"?

In een beweging die de klimaatverandering enorm zal vertragen, hebben wetenschappers een baanbrekende zonnetechnologie ontwikkeld in de vorm van perovskite-zonnecellen (PSC). In tegenstelling tot de conventionele zonnecellen op basis van silicium worden deze eArche-zonnepanelen gemaakt van een perovskite-gestructureerde verbinding die met behulp van industriële druktechnologie wordt "gedrukt".

De reden dat deze zonnepanelen zo bijzonder en uniek zijn, is dat ze licht, ultradun en flexibel zijn, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast, gesneden en gegoten om te passen op alle soorten oppervlakken, waaronder gebogen oppervlakken.

Bovendien zijn perovskite-cellen goedkoper te produceren dan conventionele zonnepanelen, omdat het productieproces minder energie vergt. Dit alleen al is een grote stap in de richting van het behoud van de hulpbronnen van de planeet en draagt bij aan het algemene doel van de zonnetechnologie - het verminderen van energieverspilling.

De kenmerken en voordelen van multi-vormige zonnepanelen

eArche zonnepanelen zijn er om de toekomst te veranderen. Hier zijn een paar van hun voordelen:

Lichtgewicht en ultradunne

eArche-zonnepanelen zijn maar liefst 75% lichter dan conventionele zonnepanelen. Omdat eArche-zonnepanelen slechts 25% van de standaardzonnepanelen op basis van silicium wegen, zijn ze daarom ultradun en gemakkelijker te verwerken.

Flexibele

Omdat eArche-zonnepanelen ultradun en flexibel zijn, kunnen ze worden gebogen en gegoten naar elk gewenst oppervlak. Daarom kunnen ze op maat gemaakt worden voor grote en kleine, rechte en gebogen oppervlakken.

Ze kunnen bijvoorbeeld worden gemonteerd op campers, boten en treinen, in plaats van alleen grote commerciële gebouwen. Dit is een enorme doorbraak, omdat er nu meer mensen van kunnen profiteren.

Goedkoper

Omdat ze licht en ultradun zijn, zijn ze goedkoper te produceren dan standaard zonnepanelen, en ook goedkoper/gemakkelijker te installeren en te onderhouden.

Hoge prestaties

De eArche-zonnepanelen zijn niet alleen toegankelijker en goedkoper, ze zijn ook net zo effectief als het omzetten van zonlicht in energie als conventionele zonnepanelen. Dat ze meer mensen laten profiteren van de zonnetechnologie betekent zelfs dat ze effectiever zijn.

Conclusie

Klimaatverandering kan een grimmige toekomst schilderen, maar met stappen in de goede richting - zoals de uitvinding van de perovskite-zonnetechnologie - kunnen we de kostbare hulpbronnen van de planeet behouden en een deel van de schade ongedaan maken.