Spouwmuurisolatie prijs

Er zijn meerdere factoren die de prijs van spouwmuurisolatie bepalen. De twee belangrijkste factoren zijn de totale oppervlakte van de gevel en het materiaal dat gebruikt wordt als spouwmuurisolatie. Alhoewel deze kosten relatief hoog kunnen zijn, is spouwmuurisolatie de investering meer dan waard. Immers verdien je in de loop der tijd het geld terug door de kosten die je bespaart op jouw energierekening. Want dat is het grote voordeel van spouwmuurisolatie: jouw woning verliest een stuk minder warmte, waardoor je veel minder gebruik hoeft te maken van de centrale verwarming. En dat zal terug te zien zijn in de energierekening. Lees hieronder meer over de factoren die van invloed zijn op de prijs van spouwmuurisolatie. Meer informatie kan je vinden op www.winterpanel.com

Oppervlakte van de gevel

De prijs van spouwmuurisolatie is afhankelijk van het aantal vierkante meter dat geïsoleerd moet worden. Gemiddeld ligt het budget, louter kijkend naar de oppervlakte, tussen minimaal 450 euro (voor een appartement van 30 vierkante meter) en maximaal 3000 euro (voor bijvoorbeeld een groot vrijstaand huis van 200 vierkante meter. Een flinke investering, maar bedenk je wel: een grotere oppervlakte van de gevel die geïsoleerd wordt leidt tot een grotere besparing per jaar. Binnen no time verdien je de investering terug, naast de andere voordelen die verbonden zitten aan spouwmuurisolatie. Denk aan milieuvriendelijkheid, waardestijging van de woning en een verminderde kans op vochtproblemen.

Isolatiemateriaal

Er zijn vier soorten materiaal die het meest gebruikt worden voor spouwmuurisolatie, elk met hun eigen prijs: glaswol, steenwol, EPS parels en PUR schuim. Elk materiaal heeft zo zijn eigen sterke en zwakke punten, maar laten we ons focussen op de prijs. Minerale wollen zoals glaswol en steenwol zijn de goedkoopste varianten, welke in de vorm van een rol of als vlokken geplaatst worden. Veelal rangeert de prijs van 15 tot 20 euro per vierkante meter. Bij EPS parels ligt de prijs rond de 20 à 25 euro per vierkante meter, terwijl dit bij PUR schuim 25 tot 30 euro per vierkante meter is. Goedkoop is in dit geval niet duurkoop, want zoals werd gesteld heeft elk materiaal zijn eigen voordelen en nadelen. Lees jezelf dus goed in voordat je een definitieve beslissing neemt. De definitieve keuze ontstaat meestal door de kwaliteiten van het materiaal te overlappen met jouw eigen wensen en behoeften.

Manuurkosten

Een andere factor die van invloed is op de prijs van spouwmuurisolatie, is het bedrijf dat dit materiaal voor je plaatst. Immers moeten de mensen van het bouwbedrijf per uur betaald worden, dit zijn de manuurkosten. Veelal liggen deze kosten tussen de 25 en 40 euro per uur. Mochten er dus drie mannen een werkdag lang bezig zijn met het installeren van het materiaal voor 25 euro per uur, dan zijn de kosten die dag 3 personen x 8 werkuren x 25 euro = 600 euro.

Subsidie

Gelukkig zijn er ook manieren om de kosten wat te drukken, naast het feit dat je in de loop der tijd de investering terugverdient dankzij de besparingen op de energierekening. Zo worden energiebesparende, milieuvriendelijke initiatieven zoals spouwmuurisolatie aangemoedigd op zowel landelijk als regionaal niveau middels premies. Ook goedkoper ‘groen’ lenen is mogelijk.