Spouwmuurisolatie premie

Er zijn meerdere redenen op te sommen waarom het plaatsen van spouwmuurisolatie de moeite waard is. Ten eerste zorgt isolatie er voor dat jouw woning 25% minder warmte verliest tijdens de koudere maanden. Daarnaast is het een milieuvriendelijke optie, omdat je minder hoeft te stoken en dus minder energie verbruikt. Hierdoor krijgt jouw woning een beter energielabel, wat een positief effect zal hebben op de algehele waarde van de woning. Ook zijn de materialen die voor isolatie gebruikt worden, in verschillende gradaties, geluidwerend. Geluidsoverlast van buitenaf zal geen factor meer zijn. En ook niet onbelangrijk: je bespaart op de lange termijn veel geld.

Immers zul je minder vaak de kachel aan hoeven te zetten, omdat jouw woning dankzij spouwmuurisolatie beter in staat is om de warmte vast te houden tijdens de wintermaanden. En dat scheelt een hoop in de portemonnee. Maar er is tevens een andere manier om geld te besparen op het plaatsen van spouwmuurisolatie. Omdat dit een milieuvriendelijke en energiezuinige maatregel is, zijn er meerdere instanties die het plaatsen van spouwmuurisolatie aan willen moedigen aan de hand van premies. Hieronder kun je meer lezen over spouwmuurisolatie premies.

Nationale subsidie spouwmuurisolatie premie

Milieuvriendelijke opties worden vaak gesteund door de regering, immers moet er toegewerkt worden naar een groenere samenleving. Omdat het plaatsen van spouwmuurisolatie energiebesparend en dus milieuvriendelijk is, is het een maatregel die aangemoedigd wordt aan de hand van premies. Het is om deze reden dat het laten plaatsen van spouwmuurisolatie onderdeel is van de Nationale Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Per vierkante meter ontvang je 5 euro subsidie. Op de webpagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is meer informatie te vinden.

Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden. Als je een premie aanvraagt, dien je de eigenaar te zien van het huis. Ook mag het niet de enige energiebesparende maatregel zijn, er moeten altijd minimaal twee maatregelen getroffen worden. Je dient een erkend aannemer in te huren voor het plaatsen van de spouwmuurisolatie. Tevens is er een minimum aantal vierkante meters die geïsoleerd dient te worden voordat je subsidie kan aanvragen. Daarnaast moet er naar de Rd-waarde van de spouwisolatie gekeken worden, deze dient boven de 1,1 K/W per vierkante meter te zijn. Na het ontvangen van de premie dien je binnen een jaar de spouwmuurisolatie geplaatst te hebben.

Regionale spouwmuurisolatie premie

Landelijk zijn er diverse initiatieven die het besparen van energie binnen huishoudens aanmoedigen, maar ook op lokaal niveau bestaan dergelijke initiatieven. Zo zijn er subsidies aan te vragen binnen de eigen gemeente. Het is moeilijk om een globaal beeld hiervan te geven, want de randvoorwaarden omtrent deze premies zijn per gemeente verschillend. Op de webpagina van je eigen gemeente is meer informatie te vinden over de voorwaarden en dergelijke. Het loont de moeite om deze voorwaarden eens te bekijken, want je kunt ook op deze manier een mooi bedrag besparen.

Goedkoper geld lenen

Naast subsidies is het tevens mogelijk om voor een betere rente geld te lenen voor het aanleggen van spouwmuurisolatie. Dit zijn zogenaamde groene leningen, welke tevens als stimulans zijn bedoeld om energie te besparen. Voordelen hiervan zijn het ontbreken van afsluitkosten en een consistente rentevoet.